Erna Ruijne

Erna Ruijne
oprichter Attention en Erna Art Design

“Na een creatieve opleiding Mode en Kleding en vervolgens het Grafisch Lyceum Amsterdam stond ik te popelen om aan het werk te gaan als grafisch vormgever. Ik ging aan de slag in de grafische/communicatie sector: van reklameburo’s, drukkerijen tot aan een tijdschriftenuitgeverij en als afsluiter bij Floor Heijn Retail te Amsterdam. In deze periode heb ik alle facetten van het vak leren kennen.”

“In 1999 was ik klaar voor de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Ik richtte Attention grafisch ontwerp- en dtpstudio (www.ernaruijne.nl) op. De eerste ondernemersjaren kon ik als freelancer aan de slag en werkte bij grote reklameburo’s en op diverse redacties, waaronder Ogilvy en de Vrije Universiteit te Amsterdam. Al gauw werd mijn klantenbestand zo groot dat het mogelijk was vanuit een eigen studio voor directe opdrachtgevers te gaan werken.”
“Mijn liefde voor magazines begon in loondienst bij Alfa Base b.v. en later met de Vrije Universiteit als opdrachtgever kon ik die liefde voortzetten. Een lange periode heb ik diverse magazines en periodieken van ontwerp en layout voorzien. Daarnaast voorzag ik diverse ondernemers van promotiemateriaal voor hun onderneming.”

Van december 2009 tot en met juli 2010 was Erna/Erna Art Design (EAD) betrokken bij een project van Witch World b.v. Ze steunde het project met haar grafische kennis en verzorgde een groot deel van het drukwerk. Hoofddoel van het project was het bedenken van concepten voor een magisch themapark in Zweden en later werd dit Almere.

Van juni 2010 tot maart 2016 werkte Erna/EAD voor de babybranche en ontwierp designs op stoffen voor verwerking in diverse artikelen. Daarnaast was ze de vaste vormgever van Anel bv (babykamertextiel) en verzorgde al het promotiemateriaal, Disney-verpakkingen en uitingen die nodig waren.

In 2017 specialiseerde Erna/EAD zich in het ontwerpen en layouten van trainingsmaterialen, werkboeken, trainershandleidingen, posters, feedback- en coachingskaarten, handouts, op papier en digitaal. Dit voor een grote vakbondsorganisatie en sociale sector.

Erna Ruijne woont in Lelystad op loopafstand van de mooie Oostvaardersplassen. Haar hobby’s zijn fotograferen, buitensporten beoefenen, filmtechnieken, yoga en zwemmen.